ICT’ers en digicoaches: hoe word je een sterk team?

12 mei
Online
15:00 - 17:00
Werkgroep: ICT-ers

In deze bijeenkomst verkennen we hoe ICT’ers in de zorg en digicoaches elkaar kunnen versterken.

Een effectieve manier om de digivaardigheid van zorgprofessionals te verbeteren, is de inzet van digicoaches. Dit is een relatief nieuwe rol waarin mensen met (iets) meer digitale vaardigheden mensen die nog minder digivaardig zijn helpen. Ook ICT’ers (m.n. applicatiebeheerders en helpdeskmedewerkers) spelen vanuit hun functie een rol in het digivaardiger worden van de medewerkers van zorgorganisaties.

Bij ICT’ers in de zorg merken we veel interesse voor het concept van digicoach. Maar er zijn veel vragen over hoe digicoaches en zorg-ICT’ers zich precies tot elkaar verhouden.

Wie doet precies wat? Hoe werken we effectief samen? Hoe kunnen we elkaar versterken? Hoe organiseer (en financier) je dat in een organisatie?

Op 12 mei organiseert de coalitie Digivaardig in de zorg een bijeenkomst voor digicoaches én zorg-ICT’ers waarin we samen op zoek gaan naar de antwoorden op deze vragen. Deze antwoorden gaan we daarna publiceren, zodat zoveel mogelijk zorgorganisaties er iets aan hebben. We zoeken digicoaches en ICT’ers, eventueel uit dezelfde organisatie, die willen meedenken en -praten. Interesse? Meld je hieronder aan. Deelname is gratis.