6de Werkconferentie Digivaardig in de zorg

11 jun
Online
14:00 - 15:30
Werkgroep: Alle

Op 11 juni vindt weer de halfjaarlijkse conferentie plaats waar we met de hele coalitie kennis uitwisselen en nieuwe ontwikkelingen voor het voetlicht brengen. Door de coronamaatregelen is deze bijeenkomst digitaal.

Juist in deze tijd zijn digitale vaardigheden van zorgprofessionals ontzettend belangrijk. Alle zorgorganisaties proberen waar mogelijk digitale zorg op afstand te leveren, om de patiënten/cliënten zo goed mogelijk te blijven helpen zonder onnodig risico te lopen. Deze maatregelen blijven nog wel even nodig. Dit is dus hèt moment voor zorgorganisaties om in te zetten op de digitale vaardigheden van hun medewerkers!

Programma
De werkconferentie start met een korte update door projectleider Daniël Tijink van alles wat de coalitie Digivaardig in de zorg doet om zorgorganisaties te ondersteunen.

Vervolgens presenteert programmamanager Suzanne Verheijden de nieuwe zelftesten voor zorgmedewerkers in ziekenhuizen en de ggz. In april 2019 lanceerden we voor de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg zelftesten, leermiddelen, communicatiemiddelen en andere materialen. Dit jaar gaan we op veler verzoek ook aan de slag voor de ggz en de ziekenhuizen.

Daarna kun je kiezen uit verschillende interactieve subsessies (van 30 minuten) over hoe je in jouw organisatie aan de slag kunt gaan met digitale vaardigheden. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn: hoe start je met een project digitale vaardigheden in je organisatie en hoe krijg je medewerkers zover dat ze de zelftest invullen?

We sluiten af met een digitale pubquiz door Suzanne Verheijden. Als je wilt, kun je na de afronding nog ‘blijven hangen’ voor een virtuele borrel in kleine groepjes.

Deelnemen
Deelname is kosteloos. Ruim op tijd krijg je een link en wachtwoord toegestuurd waarmee je vanuit huis of je eigen werkplek kunt inloggen.